Bobacken

Alla inlägg under december 2011

Av Yvonne - 9 december 2011 19:55

Gick bara ut en sväng för att slänga soporna på eftermiddagen. Har städat lite inför Jul, men jag plockar inte fram Juldukarna för än till Lucia, hade jag tänkt. Det har visst blåst som skam också, speciellt på västkusten hörde jag där det varit orkan byar. Även uppåt landet, där vattnet stigit och börjat välla in i skogen på ett ställe. Det såg riktigt ut som tsunami vågor. Jag undrar hur denna vinter komma bli. Jag är en sommarmänniska och skulle helst vilja gå i ide om jag kunde. Jag sov en bra stund på eftermiddagen en sväng, och nu ska jag se vem som vinner Idol för i år. Ni får ha en riktigt trevlig helg på er.

                                            

     

                                                

Av Yvonne - 8 december 2011 10:43

Och då har jag bott i ett Riksbyggenhus i nästan 23 år. Det var min granne som tog med mig, för hon tyckte jag skulle prata av mig. Jo nog sa jag vad jag hade problem med, mina fönster. Dom ska byta ut fönstren så småningom men inte för än 2015-2016. Jag sa att det är inte säkert att mina fönster hänger med så länge till. Trät spricker och och det drar mellan fönsterkarmarna och väggarna. Ventilations annordningen under fönstret är också sönder och går inte att stänga igen, så där har jag fått tejpa igen med allehanda tejp och tidningspapper för att jag inte ska frysa halft ihjäl. En vinter hade jag badlakan under fönstret, tills jag sommaren efter kollade upp var det drog i från någonstans, ordentligt. Då letade jag efter listor ute på stan, men inga som passade fanns. Som tur var hade Riksbyggen ett eget lager, där jag fick hämta ifrån. Persiennerna vittrar också sönder bit för bit, men jag har inte lust att fixa dom för 1000 kr per fönster om fönstren ända ska bytas ut till slut.

När jag flyttade hit för 23 år sedan så sas det redan då att stam renovering skulle göras. 17 -18 år tog det innan något hände. Jag är väl medveten att det kostar pengar, men det har gjorts eller görs saker runtomkring i området som man gott kunde vänta med tills viktigare saker fixats. Det är fint i området som det är tycker jag.

Ursäkta, jag behövde skriva av mig lite, men dom 2 senaste vintrarna har varit rena mardrömmen här, med dragiga fönster när det varit riktigt varga vinter. När man lever med smärta och inte tål kyla så tappar man humöret och blir ur gängorna. Tur man har en kupé värmare som man dra igång då och då. Just nu så har jag också fått extrema torra ögon också, som jag försöker fukta upp med ögon gel. Jag undrar hur folk gjorde förr när dom fick sådana här krämpor. När jag var liten så fick min fostermamma elda i spisen för att få värme i huset. Någon annan värme källa fanns det inte. El hade vi men för att elementen skulle bli varma så fick vi elda. Och den där ved spisen fick inte heller bli för varm, för då kokade den och kunde explodera. Jag gick ofta i sömnen som barn. En gång vaknade jag och kände mig som en isbit. Täcket var borta och mitt i vintern var det. På stela ben stapplade jag mig upp och började leta, och när jag först kom ner till bottenvåningen så hittade jag täcket ute i hallen.

På vintrarna när det var riktigt kallt ute så fick vi sova med ytterkläderna på. Det var bara min fostermmamma som skötte pannan och den slocknade ofta när vi låg och sov. Senare när hon sålt skogen så sattes en varmvattens beredare in, en dush och elvärme blev det också. Innan dess så hade vi fått koka vatten på spisen om vi skulle tvätta håret mm. Bada det fick jag göra hemma hos mormor inne i stan, var eller varannan helg. Mycket har förändrats sedan dess, så man ska väl inte klaga för mycket, men ibland när det är riktigt kallt, så skulle man allt vilja ha en vedspis eller kamin att värma fötterna på.

                                                


Av Yvonne - 5 december 2011 19:46

Jag har ett par äldre grannar i grannhuset intill som jag brukar prata med då och då. I höstas när jag lyckades fiska upp gäddor så berättade jag för den ene av paret, damen i fråga, om mina gäddfångster.   Då lös hon upp och berättade vad roligt hon och hennes man hade det som unga när dom hade en båt. Det var på 50 60 talet och så berätta en riktig otrolig gäddhistoria. Hon och hennes man och flera andra var ute och fiskade en varm sommar dag ute på Vänern någonstans. Hennes man stod och  kastade och fick en jättestor gädda på kroken. Han stod upp i båten vid relingen och höll på att dra upp den mellan fötterna då gäddan lossnade och försvann ner i djupet igen. Det gjorde även hennes man som hoppade efter.   Han dök efter gäddan och lyckades fånga den för hand, och lyckades även med att få upp den i båten. Hon mindes inte hur tung den var, men det var en jättestor en sa hon. Dom bägge är nu gamla och lever med värk och skrupler. Men en gång i tiden har dom varit unga och gjort sina bravader. Skulle ni ha hoppat efter i sjön om ni tappat en stor gädda? Den dagen var det varmt, riktigt badväder med klart vatten. Men... att fånga en enorm gädda med vassa tänder för hand, det vete katten om man skulle göra.

Av Yvonne - 5 december 2011 10:05

Nu drar det ner kall luft som får dom våta vägbanorna att frysa. Efter allt regn och varmt väder så blir det helomvändning i vädret. Min bil är lätt i aktern så i vinter har jag låtit två slitna sommar däck ligga kvar i kofferten. Jag hoppas det ska vara tillräckligt. Den är bakhjulsdriven och av äldre modell, så när det blir halt så blir det lite läbbigt när aktern plötsligt kan åka iväg.

                         (Stuntbilen kommer från Vickes gamla hemsida).

Jag har inte skrivit i bloggen på några dagar, för jag håller på att plita ihop en hemmagjord hemsida. Jag hoppas den ska funka och se bra ut när den är klar. Inga avancerade grejor i den blir det i den, endast bilder och några animationer som passar ihop med bilderna. Jag håller på och lär mig hur man gör, så jag kommer kanske göra flera hemsidor med olika innehåll. Men det beror på hur det går. Min dator blir segare och segare ju mer jag fyller på med bilder i word. Jag ska testa ett annat alternativ senare. Sedan är det något på comhems server som strular. Jag sparade ner lite på prov, på comhems ftp (server) och försökte sedan öppna min hemadress. Men det gick inte, för servern fanns inte. Jag kontaktade comhem och operatören jag pratade med kollade upp det hela så jag gjort rätt, men något var fel så hon felanmälde det.  

Dagens väder här där jag bor är solig och runt 0. Solen ligger på här på förmiddagen så missarna är ute på balkongen och solar sig. Tänkte jag skulle åka och tvätta bilen, för vem vet när jag kan göra det nästa gång. Jag får bara se till att låsen smörjs upp så jag får upp bilen sedan. Listorna runt dörrarna har jag tidigare mjukat upp med silicon, jag får väl bara ta och torka av dom efteråt. Kofferten brukar jag alltid få problem med vintertid, när det är riktigt kallt. För knappen jag trycker in fryser fast. Jag försöker smörja upp knappen runt omkring, men det är inte alltid det funkar. Så vintertid brukar jag se till att inte lägga något viktigt därbak                                            
        
          




Av Yvonne - 1 december 2011 21:01

Som jag sedan tänkt lägga ut på comhems server. Jag vill gärna lära mig mer om datorer och vad man kan göra med dom, än att bara surfa, blogga och göra animationer. Jag gillar ju att fota och jag har ju gjort en hemsida som jag gratis kan lägga upp bilder på, med färdiga mallar. Men nu får det inte plats mer bilder, för då får jag betala. Hos comhem får jag plats med upp till 100mb på varje hemsida, och jag får ha hela 5 st. om jag vill. Tänk om jag haft en bättre dator, då skulle jag velat lära mig mer om hur man gör riktiga animations filmer, och lära mig hur man gör verklighetstrogna monster, hi hi. Min fantasi är det inte fel på, dom dagarna då jag mår rätt ok   

Jag har blivit "nyckelkund" hos Lidköpings Swedbank. För några veckor sedan hade jag fått elekronisk post från dom. Man kunde vinna en bok eller en tidskrift från www.pocketogram.se om man anmälde sig, och det gjorde jag. Va förvånad jag blev när det bara en vecka senare damp ner ett meddelande om att jag vunnit ett present kort och att jag fick välja vad jag ville ha. Jag valde tidskiften PC för alla, och den kom idag. Med tidningen följde en CD:rom skiva med. Det ska bli skoj att se vad för skoj som finns det på den, och som jag kan använda på min gamla dator.

                     

                                            

    


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards