Bobacken

Alla inlägg den 21 mars 2015

Av Yvonne - 21 mars 2015 15:20

Hejsan! Igår var det vårdagsjämning, internationella gladjedagen och solförmörkelse. Mycket på en dag. Här var det mycket moln i vägen när solen gick in bakom månen, men man kunde ana solen bakom molnen lite och vid 11 tiden då blev det plötsligt så mycket mörkare. Nu försvann inte solen helt bakom månen där jag bor, ca 80% någonting, så väldans mörkt blev det ju inte men det märktes.

 

I höstas så skaffade jag mig en Tivobox från comhem. Dom gick runt i kvarteren och knackade på. Comhem hade tidigare samma år lanserat Tivoboxen, men jag vet inte om dom fick så bra respons så dom körde med en rajd i höstas. Dom skulle ändå höja avgifterna på alla abbonemang vid årsskiftet och sluta med det lägsta bredbandshastigheten. Nu surfar jag på nätet för samma pris jag betalat tidigare, men med betydligt högre hastighet.

 

Jag har både tv, bredband och telefoni hos comhem, och jag betalar bara för 2. Dom drar av telefonavgiften varje månad, den som jag betalar minst för.

 

Nu har jag haft min Tivo box sedan september, och dom första 3 månaderna fick jag se på alla kanaler fritt, tills jag valde Tivo plus. Det finns visa kanaler som jag skulle vilja ha nu som jag kunde se på när jag hade alla kanalerna, och det är Viasat motor. Där sänder dom Nascar cupen. Även Xtreme sport hade varit kul at ha, för där sänder dom Monster Jam. Dessa motorsporter älskar jag. Förr då visade dom Nascar på någon kanal som jag slapp betala för, men det var länge sedan.

 

På youtube dock, så finns det uppladdade rejs, som Nascar laddar upp i efterhand.

https://www.youtube.com/channel/UCuN9hYw2RpoAW8rZ3VK3isA

Alla tävlingar kanske dock inte laddas upp, men får vara glad för det man kan se. 

 

Nylen så gick Viasat ut med ett erbjudande på Viasat motor och sport och dom sände gratis i 2 veckor, så jag passade på att spela in 3 Nascar tävlingar. Nascar cirkusen drog igång i slutet på februari och man kan se dom på youtube. Utom den sista tävlingen som gick för en vecka sedan. Den är inte uppladdad än på Youtube, i alla fall är den inte det när jag sitter och skriver det här.

 

Jag tog lite bilder på ett av rejsen när den sändes på tv. Min favorit bil är den med nr. 88. Det är Dale Ernheardt Jr som kör den. Förr var det Dale Jarett som hade bilen med nr. 88. Han har gått i pension nu. Jag gillar nr. 88 kanske för att min bil är en 88, och kommer ni ihåg glassen 88:an? Den gillar jag också.

 

     

 

Dom här killarna som kör dessa bilar måste vara lite smått galna. Dom kör runt på ovalbanor i flera hundra varv och på rakstäckorna så kommer dom i upp i 300 km i timmen. Dom kan ligga upp till 3 - 4 bilar i bredd ibland och köra så dom ligger med nosen i häcken på varandra, och krasher det är inget ovanligt. Dom krashar i varje tävling nästan och det många ggr. Om dom kan tejpa ihop bilen någotsånär så den hänger ihop, så kör dom. Och dom har power under motorhuvarna. Nascar har dock ändrat lite på reglerna och nu får dom inte ha mer än 725 "hästar" i motorn. Jag har 100 i min gamla bil, men jag har åkt motorcykel, Jag fick ofta vara spätta när jag åkte med Lars som tonåring. Han hade trimmat sin Honda så den hade 1000 "hästar". En gång när vi var sena till en speedway tävling på Axvalla travbana. Då gasade han på så jag fick hålla mig i för livet. När jag försiktigt kikade över axeln på honom, så såg jag att det gick i 190. Jisses! Då var Skaravägen krokig och guppig, och fy vilken muskelvärk jag fick i axlarna dagen efter. Jag fick all blåst på mig, medan Lars, han hade ju kåpan som skyddade honom. Tänk att köra i 300 km i timmen på motorcykel. Då skulle man inte kunna sitta upp. Då skulle man ju blåsa av.

 

Här kommer några av krasherna som hänt redan i år. Obs! Erneardt Jr pappa dog i en krash. En Nascar bil är byggd så den ska skydda föraren till max. Sedan sitter dom i en speciell stol och dom använder nackskydd.

 

 

 


Nu åter till Tivoboxen. Jag kan se på filmer som är upplagda på Youtube genom Tivon så dom dyker upp på tv skärmen. Dock kan Tivon låsa sig ibland, så jag tror det är lite barnsjukdomar på den. Man klickar på appen som finns i programmet. Se bilden nedan.

 

 

Om man vill logga in sig på Youtube och kunna se filmer där, så får man en kod och loggar in sig med koden på youtube på nätet. Då söker Tivon upp dom senaste filmerna man sett på, på Youtube, och favoritet. Jag har även sett på filmer som jag lagt upp, i tv rutan. Så närNascar lägger upp det senaste rejset så kan jag se det på tv:n, men jag har en bra dataskärm också, som duger bra.

 

Jag kan logga in mig på Tivotogo och beställa filmer jag vill spela in och även se filmer där istället för på Tv:n. Bra i fall Tv:n skulle paja. här kommer lite bilder från Tivotogo.

 

           

 

Jag kan säga att i vinter har jag inte läst så mycket böcker, utan jag har vilat ögonen på tv rutan mest. Ha det nu så gott så ses vi någon gång i framtiden.



 

 

 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards