Bobacken

Alla inlägg den 25 april 2013

Av Yvonne - 25 april 2013 10:08

Dom flyger runt i våra kvarter och testar oss. Kommer ni ihåg att en svensk reporter var över i ryssland tidigare i år, och frågade det ryska folket om vi borde vara rädda för ett angrepp från ryssland? Ingen av det ryska folket trodde det, men jag tror den ryska ledningen snappade upp vad vi gjorde, och leker nu en katt och råtta lek med oss. Det har ju kommit ut en massa uppgifter om vårt svenska försvar, att vi inte skulle kunna försvara oss utan hjälp från våra grannländer, och det verkar inte bättre. Det sämsta som vi gjorde var att vi tog bort den allmänna värnplikten, många kaserner gapar nu tomma. Vi skär ner på försvaret succesivt, och det verkar som om vi snart står helt utan försvar. Finland har en mycket större armé, och ändå så är deras försvar mycket billigare än vårat. Hur kan det komma sig? Ryssarna vill nog kolla upp om det verkligen stämmer hur illa det är med det svenska försvaret. I så fall kan vårt land bli en utmärkt plattform för framtida konflikter. Just nu tror jag inte det finns någon anledning att starta något krig, men i fall att så skulle vi inte ha någon chans. Vi har inte varit i krig sedan 1814. Mer om det kan ni läsa här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/article12047116.ab

En gång i tiden har vi varit ett stort krigar land, som härjade runt lite här och var på den europeiska kontinenten, speciellt borta i öster. På hemmafronten fick vi då lida av svält och mannafall. Det är det inte värt. Det är inte många länder som lär sig det, förrän efter dom nästan själva gått under. Vi måste lära oss av historien, och även lära våra barn, barnbarn som inte fått uppleva krigets fasor. Se bara hur det ser ut i världen där det just nu rasar många oika krig. Där råder fattig dom, sjukdomar och orättvisor. Ingen vill väl leva så? Men bara för att man bor i ett land där det inte varit ett krig på 200 år, så ska man inte låta sig vaggas in i en falsk trygghet. Det räcker med att det händer en konflikt i ett grannland, och man kan då lätt själv dras med, fast man inte vill. Därför behövs det ett starkt försvar så vi kan få leva precis som vi vill, i vårt eget land. Tänk er att bli vi skulle kunna bli okuperade, och fråntagna våra rättigheter. Vi skulle inte kunna göra något utan att någon kollade en. Titta bara hur det ser runt om i andra länder där det krig råder. Det är därför vi i sverige får så många flyktingar. Tänk om det vore tvärtom.

 

 

 

Det är flygplanet som är ett viggen. Står som ett monument strax utanför Grästorp, vid vägen som går till Lidköping.

Vad vore livet utan frihet. Att få kunna njuta av få kunna göra det vi vill, utan att skada andra. Ha en nu underbar dag nu på er.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards