Bobacken

Alla inlägg den 17 augusti 2012

Av Yvonne - 17 augusti 2012 11:16

  Hjulafton i Lidköping är ett jippo som innehåller allt som har med hjul å göra, och lite till. Det brukar flyga ett Herkules plan över på låg höjd varje år, men i hade visst piloterna semester, så det kördes en snabb räser båt på älva i stälelt. Speakern sa att den kunde komma upp i 300 knyck, men jag tror inte det gick så fort den här gången. Det är ju lite grejor ivägen som broar och fontäner.

Innan allt satte igång så var det kortege in till torget från Mc consult, om jag inte har fel nu, och någon hade filmat kortegen och lagt upp den på youtube. Jag har kopierat av filmen och bäddat in den i bloggen. Jag stod på torget och såg alla motocycklar och några gamla bilar rulla in och fylla hela torget och lite till. Och ni som ser på filmen kan se hur många dom var.

Jag tog en himla massa bilder, men jag lägger inte ut alla i bloggen och har bara tagit dom bästa så ni får ett hum om hur knökat det var i Lidköpings centrum. Jag har inte varit framme på flera år och tittat på det här evenemanget, så  man mindes hur det var när man var ung och var med själv lite grann.

Hoppas ni tycker om bilderna och själva blir sugna att åka och titta på Hjulafton i Lidköping nästa år.



                 


       

 

Någon hade klätt en bil i stickad klädsel. Kanske något för den som inte tycker om att tvätta eller vaxa sin bil ;)

 

En sådan här bil hade en gammal klasskamrat till min fostermamma när jag var liten. Jag minns att man satt rätt trångt i bak, när man var tre barn där.

 

En sådan här folka hade mormor när jag var liten. Den var inte riktigt så gul mer beige. Lotta hade jag döpt den till :)

     

Nere vid älva, så var det gräsklippmaskins race. Och det höll på att gå helt över styr. Några höll på att hamna i plurret och en ute i publiken. Och så kom den välbekanta simmande bilen som jag sett tidigare på en cruisng. jag tror det var förra året, om jag inte minns fel.

     

Jag stod på torgbron och fösökte få lite bilder bra bilder på långt håll. Borta vid östra delen av Lidan, så höll cross och trail cycklarna till och gjorde konster.

    

Torget fylldes med motorcycklar från kortegen.

           

På älva så höll det race alla de slag. Den här båten skulle kunna komma upp till 300 knyck, om det inte var så mycket grejer i vägen då förståss ;)

         

Det visades upp en hel del bilar av alla de slag. Lillbrorsans cheva fanns också med och stod borta vid Nostalgeek, där massor med andra jänkare stod. Tog dock ingen bild därifrån.

               

På västra sidan av hmane så kördes det dragracing med olika fordon så det rök bränt gummi. Folket invaderade kustbevakningens stora båt, så den fick riktigt slagsida. Båten var inte bemannad så jag undrar vad dom skulle säga om dom veta vad som hände med deras båt.

Jag cycklade hem precis innan dom i sluttampen fyrade av fyrverkerierna, men jag hörde dom precis innan jag jag svängde in på min gata. Hoppas ni tyckte om bilderna. Jag kunde ha fyllt kameran med mer bilder på alla fina bilar och motorcycklar som fanns där. Men himmel nä, då får ni själva åka och se på dom själva, nästa år då det nog är hjulafton igen. Obs! Under jippot så kunde man skänka pengar till barn canser fonden, och det var nog huvudsyftet till att hjulafton finns till, verkar det som. Men det var skoj att se lite skoj också och fina fordon.

Ha det gött ;)  

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards