Bobacken

Alla inlägg den 4 mars 2014

Av Yvonne - 4 mars 2014 15:59

Vad förvånad jag blev idag när jag kikade ner i krukan där Salvian växer och ser ut att ha överlevt vintern. I samma kruka satte jag gräslök förra året. Gräslök som jag köpt på Willys i en kruka i grönsaks avdelningen. I höstas så såg gräslöken ut att dö ut sakta och Salvian började fälla massor med blad, men plötsligt bara så slutade det att ramla av blad så jag tänkte att jag skulle försöka få den att överleva vintern. Jag lindade tidningspapper om krukan och satte den i hög korg. I vintras när det var som kallast så flyttade jag in korgen mot väggen så den inte skulle få värsta kylan på sig, om den stod gör nära glaset runt balkongen. Min balkong är inglasad men inte isolerad, och tidigare vintrar när det har varit jättekallt så har växter jag försökt få att övervintra, inte klarat sig.

 

 

Ser ni, gräslöken har inte dött. Små små strån börjar att tränga upp. Någon som har ett bra gödsel tips? 

 

Jag har dille på att strö gräslök på maten på somrarna. Det är så gott tycker jag.

Igår så prmenerade jag förbi en myrstack, inte så långt ifrån där jag bor. När jag tittade närmare på den så såg jag något svart röra sig vid några hål i stacken. Dom såg inte riktigt ut som myror tyckte jag så jag försökte titta närmare, utan att trilla i stacken. Jag hade inte kameran med mig så jag tog några bilder med mobilkameran. Jag såg att några var mindre än andra och en myra försökte bära på ett litet gräs strå, men det gick segt. Jag vet inte om det var olika sorters myror. Någon som kan något om dom. Myr ägg burkar ju vara vita eller. Vad jag förstått så finns det arbets myror och soldat myror och så sådana som lägger ägg. Jag får nog kolla upp lite hur det där funkar, jag blev väldigt nyfiken nu.

 

   

Tidigt är det i alla falla. Jag gick förbi fler myrstackar inne i skogen, men dom var det ingen fart i. Solen kom inte åt att värma upp dom.

Vintern lyser med sin frånvaro. Hoppas bara att sommaren inte gör det också sedan.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards